Постинг
20.08.2011 20:15 -
Рецепта за Гъбен сос с жълтъци
Порции: 4
Необходими продукти:
400г. гъби 600г. бульон от месо 4 жълтъка 4 глави лук сол магданоз
Начин на приготвяне:
Гъбите се варят 30 минути във вода със сол. Изваждат се и се нарязват, а отварата се прецежда. Към запърженото брашно с лука се прибавят месният бульон и гъбената отвара. Сместа се оставя да поври и се пасира. Опитва се на сол. Прибавят се жълтъците и се разбъркват добре. Прибавят се задушените гъби.
Този сос се поднася с печено месо. Ако трябва да се сервира с птици или риба, приготвя се със сътворения бульон от птица или риба.
Този сос се поднася с печено месо. Ако трябва да се сервира с птици или риба, приготвя се със сътворения бульон от птица или риба.
Няма коментари