Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2011 20:15 - Рецепта за Гъбен сос с жълтъци
Автор: daniell Категория: Рецепти   
Прочетен: 926 Коментари: 0 Гласове:
1



Порции: 4 Необходими продукти: 400г. гъби 600г. бульон от месо 4 жълтъка 4 глави лук сол магданоз Начин на приготвяне: Гъбите се варят 30 минути във вода със сол. Изваждат се и се нарязват, а отварата се прецежда. Към запърженото брашно с лука се прибавят месният бульон и гъбената отвара. Сместа се оставя да поври и се пасира. Опитва се на сол. Прибавят се жълтъците и се разбъркват добре. Прибавят се задушените гъби.
Този сос се поднася с печено месо. Ако трябва да се сервира с птици или риба, приготвя се със сътворения бульон от птица или риба.


Тагове:   сос,   ГЪБЕН,   жълтъци,


Гласувай:
1
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daniell
Категория: Рецепти
Прочетен: 70466
Постинги: 18
Коментари: 26
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30