Постинг
21.08.2011 12:07 -
Задушен заек в тиква
Продукти:
250 гр. арпаджик
- 1 гл. червен лук
- копърово семе
- 200 гр. бекон
- 1 бяла тиква
- черен пипер
- 2 гл. чесън
- 2-3 домата
- стрък праз
- 4 моркова
- чаша вино
- чубрица
- босилек
- кимион
- 1 заек
- олио
- сол Начин на приготвяне: 1. Заекът се нарязва и се запържва в малко мазнина. Изважда се и се шпекова с чесъна и морковите. Връща се в тенджерата, отгоре се слага нарязаният бекон, нарязаният лук, нарязаните домати, и всички подправки. Всичко се задушава за около 20-30 мин. 2. Тиквата се измива и се издълбава. Капачето се запазва. Цялата готова смес се нарежда в тиквата, покрива се с капачето, и се пече около 45 мин. на 180 – 200 градуса.
Няма коментари